Ανήθικες χαρακτήρισε τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι απεργοί των ΟΤΑ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη:

«O Δήμος Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί την αιτία του προβλήματος για το οποίο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ.

Η δημοτική αρχή είναι πάντα πιστή στη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και έχει ως βασική της επιδίωξη την εμπέδωση κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας. Ειδικά για τους συνεργάτες της, δηλαδή τους εργαζόμενους στο Δήμο, έχει δείξει ότι επιδιώκει την διαρκή και απόλυτη συνεργασία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τα εισοδήματά τους.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όμως, δεν μπορεί να επιβραβεύει την εργασιακή ανηθικότητα: δεν είναι δυνατόν τα πάντα να είναι κλειστά στον Δήμο εκτός από τις υπηρεσίες Μισθοδοσίας των υπαλλήλων και να απαγορεύεται στην ουσία η είσοδος στο κτίριο τόσο σε εργαζόμενους όσο και – κυρίως αυτό – σε πολίτες. Δήμος που δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες και τους πολίτες σε μια περίοδο κρίσης. Δήμος που δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να προσφέρει ούτε στους εργαζόμενούς του.

Ειδικά για τη σημερινή περίσταση, η δημοτική Αρχή προχώρησε στην πληρωμή των εργαζομένων, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία, παρόλο το πρόβλημα που προκάλεσε η κατάληψη του Δημαρχείου.

Οι καταλήψεις, όμως, δεν μπορούν να συνεχίζονται και τα σκουπίδια πρέπει να περισυλλεγούν. Αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει η δημοτική Αρχή να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, δεδομένου ότι επιδιώκει να στέκεται και στο πλευρό του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».