Σε κινητοποίηση, που θα γίνει σε συνεργασία με τους φορείς της κοινωνίας και παρουσία των εκπροσώπων των προσφύγων, θα προχωρήσει ο δήμος Θέρμης στις 29 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει και στην κατάθεση ψηφίσματος στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για το προσφυγικό.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα το προσφυγικό, παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της αστυνομίας αλλά και της συντονίστριας του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Δ.Σ. του δήμου Θέρμης, στην απόφαση που υιοθέτησε, εκφράζει, μεταξύ άλλων, «την έντονη δυσαρέσκειά του προς τους φορείς της πολιτείας για τη συνεχιζόμενη αθέτηση των δεσμεύσεών τους, κυρίως όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη δομή των αποθηκών Κορδογιάννη, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την άφιξη του χειμώνα και την έλλειψη συνεργασίας με θεσμικό και υπεύθυνο τρόπο για το σχεδιασμό που αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και τον τρόπο φοίτησής τους στα σχολεία της περιοχής και για τη μη εκπλήρωση των προϋποθέσεων φοίτησής τους».

Επιπλέον, ζητά την υλοποίηση μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εντός των χώρων της δομής, τη λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, την δημιουργία κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εντός της δομής, την ανάληψη δράσεων για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αλλά και την προστασία, τόσο των κατοίκων και των περιουσιών τους όσο και των ίδιων των προσφύγων που φιλοξενούνται στις αποθήκες Κορδογιάννη.

Εξάλλου, η σχετική απόφαση υπενθυμίζει ότι το Δ.Σ. του δήμου Θέρμης, εμμένει στις θέσεις του που αφορούν στη φιλοξενία προσφύγων στη χώρα μας με κατάλληλες συνθήκες διαμονής, την ισόρροπη γεωγραφική κατανομή στο σύνολο της χώρας, στο νομό και στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στη συνδρομή του δήμου για την εύρεση λύσεων σε ζητήματα που προκύπτουν από τη φιλοξενία των προσφύγων.

TAGS