Η τρίτη εισαγγελική παρέμβαση για τα σκουπίδια σημειώθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας με αιχμή του δόρατος για μία ακόμα φορά την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για όσους παραβιάζουν το νόμο και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου έδωσε σήμερα νέα εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή έγγραφο της Επιτροπής Υγειονομικού Ελέγχου προς τους δημάρχους, αλλά και το σύνολο των δημοσιευμάτων που κτυπούν κόκκινο για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη αποκομιδή των απορριμμάτων για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

Αντικείμενο της έρευνας, η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε στην αστυνομία, είνια να διαπιστωθεί αν έχουν διαπαχθαεί αδικήματα όπως μόλυνση του εριβάλλοντος και έκθεση σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται:

-Να ζητηθούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας,αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ που θέτουν επί τάπητος ζήτημα κινδύνου της δημόσια υγείας

-Να εξεταστούν υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών

-Να ζητηθεί αν υπάρχει έκθεση πολτιών που να έχουν προσβληθεί ήδη και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας της μη αποκομιδής σκουπιδιών, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαβιβαστούν και σχετικά αποδεικτικά ιατρικά έγγραφα.

-Να εντοπιστούν ποιοί ευθύνονται για την τέλεση των προαναφερόμενων αξιοποίνω πράξεων ( μόλυνση περιβάλλοντος και έκθεση σε κίνδυνο ) ώστε να εντοπίζονται άμεσα και να συλλαμβάνονται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως ακριβώς δηλαδή προβλέπει ο νόμος.