Στην κατάργηση όλων των δημοτικών οργανισμών καθαριότητας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση με τα σκουπίδια, κάτι που θα οδηγήσει στην απόλυση όσων εργάζονται στους δήμους στο συγκεκριμένο τομέα.

«Είμαστε αποφασισμένοι, αν οι εργαζόμενοι δεν συναινέσουν, την επόμενη εβδομάδα να καταθέσουμε διάταξη που θα καταργεί όλους τους μηχανισμούς καθαριότητας στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται η πολιτεία να μείνει άφωνη σ’ αυτή τη διαδικασία ή να είμαστε όμηροι – όπως είναι η Αττική επί 30 χρόνια – από κάποιους τύπους που επί χρόνια δικαιολογούν την ύπαρξή τους στα σκουπίδια» είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκολόπουλος.

«Αν δεν συμπράξουν μαζί μας αυτό το τριήμερο για να καθαρίσει η Αττική, είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε τροπολογία την επόμενη εβδομάδα για να καταργήσουμε τους Οργανισμούς Καθαριότητας στους δήμους», διεμήνυσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9. «Αφού είναι ανάλγητο το κράτος ας πάνε να δουλέψουν σε άλλα αφεντικά όπου θα παίρνουν περισσότερα λεφτά» πρόσθεσε με νόημα.

«Υπάρχει και η Δικαιοσύνη νομίζω στην Ελλάδα. Υπάρχουν θεσμοί. Δεν είναι ώρα να επιμερίσουμε ευθύνες. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα μέτωπο ευθύνης και να απομονώσουμε κάποιες δυναμικές μειοψηφίες μαζί με διάφορα περίεργα και φαιδρά του στυλ “να πέσει η κυβέρνηση” ή δεν ξέρω τι άλλο» είπε μιλώντας στον Βήμαfm.