«Από τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις πρωτίστως πλήττονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες εν τέλει αποτελούν και την πηγή εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές στην ξηρά».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με αφορμή την προκήρυξη 48ωρης απεργίας από την ΠΝΟ την ερχόμενη εβδομάδα, που θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου θα λήξει  στις 6 το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση οι ακτοπλόοι σημειώνουν ότι «εκφράζουμε την αγωνία μας για τις συνέπειες της κίνησης αυτής, οι οποίες φοβόμαστε ότι θα αποδειχθούν οδυνηρές για όλους μας».

Συμπληρώνουν ακόμη πως κατανοούν και συμμερίζονται την αγανάκτηση και οργή των ναυτικών για την άδικη, όπως λένε, μεταχείριση που υφίστανται από την ελληνική Πολιτεία αλλά και την αγανάκτηση του συνόλου των Ελλήνων εργαζομένων που πλήττονται καθημερινά από τις επιλογές των κυβερνώντων του τόπου μας.

Ωστόσο, προσθέτουν «η δίκαιη αυτή αγανάκτηση όμως, δεν εξυπηρετείται με το να πυροβολούμε τους εαυτούς μας στο πόδι» και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις «πλήττονται και οι παραγωγικές τάξεις (αγρότες, μεταποιητικές εταιρείες) λόγω του ότι δεν μπορούν ούτε να εξάγουν τα προϊόντα τους ούτε να τα προωθήσουν στην εσωτερική αγορά».