Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσονται τρεις δομές αστέγων και επτά δομές παροχής βασικών αγαθών, που λειτουργούν στην Δυτική Ελλάδα, συνολικού κόστους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η καταπολέμηση κάθε μορφής φτώχειας και η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση, έχουν τεθεί στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού με δράσεις μέσα από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα».

Ειδικότερα, μετά την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ των 15 κέντρων κοινότητας σε δήμους, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε για την ένταξη των πράξεων τριών δομών αστέγων κόστους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και επτά δομών παροχής βασικών αγαθών ύψους 2,13 εκατομμυρίων ευρώ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, «στοχεύουμε στην δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Όλους, άνεργους, άστεγους, φτωχούς, συνταξιούχους και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας».

Ακόμη, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στο θέμα της στήριξης των ανέργων, τονίζοντας ότι «πέρα από το δίκτυο προστασίας που θα δημιουργηθεί για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, συμβάλλουμε και στην μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας, καθώς θα προσληφθούν στα κέντρα κοινότητας και στις δομές αστέγων και παροχής βασικών αγαθών, σχεδόν 100 άτομα».