Αχτίδα αισιοδοξίας στη συννεφιασμένη ελληνική οικονομία αποτελούν για έναν ακόμη μήνα τα στοιχεία από τις αφίξεις τουριστών στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Μπορεί οι πρώτες βροχές να έπεσαν στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ωστόσο τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων φανερώνουν αύξηση των αφίξεων κατά 8,81% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο που σε απόλυτα νούμερα φτάνουν τους 1.665.218 επισκέπτες.

Το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στον τουριστικό κλάδο φανερώνεται και από τα στοιχεία του εννεαμήνου (Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011), καθώς το ποσοστό ανόδου των αεροπορικών αφίξεων αγγίζει διψήφιο νούμερο και φτάνει το 9,67%. Συνολικά μέσω των 13 αεροδρομίων αφίχθησαν συνολικά 10,33,533 αλλοδαποί επισκέπτες, ιδιαίτερα σημαντικό νούμερο, στο οποίο δεν συνυπολογίζονται οι αφίξεις τουριστών, μέσω των οδικών αρτηριών αλλά και της θαλάσσιας οδού.

Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς που πρωταγωνιστούν εφέτος στην προσέλκυση τουριστών, η Ρόδος και η Κως εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα.

Στο εννεάμηνο ηγούνται με αύξηση 21,94% και 22,09% αντίστοιχα. Διψήφια ποσοστά ανόδου αφίξεων εξακολουθούν να πετυχαίνουν η Θεσσαλονίκη με 12,30%, το Ηράκλειο 12,87% και τα Χανιά με 10,41%. Παραφωνία στο κλίμα ανόδου των ελληνικών προορισμών αποτελεί ο προορισμός της Αθήνας, καθώς στο εννεάμηνο παρατηρείται μείωση των αεροπορικών αφίξεων κατά 2,07%.