Ένταση στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά με μέλη του ΕΛΚ

Απέκλεισαν την είσοδο και δεν επέτρεπαν στα λεωφορεία να βγουν από το στρατόπεδο - Επέμβαση Τζιτζικώστα


ΕΛΛΑΔΑ
18:10
16/09/2016
Ένταση στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά με μέλη του ΕΛΚ
loading

Ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το στρατόπεδο επισκέφθηκαν το απόγευμα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε. και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο με δύο λεωφορεία.

Πρόσφυγες που μένουν στο στρατόπεδο πλησίασαν την αντιπροσωπεία του ΕΛΚ ζητώντας απαντήσεις για το πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους και το πότε θα φύγουν από εκεί, περιγράφοντας την άσχημη κατάσταση που βιώνουν.

Στη συνέχεια, επικράτησε ένταση, καθώς άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν αποκλείσει την είσοδο και δεν επέτρεπαν στα λεωφορεία να βγουν από το στρατόπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο ζουν 956 πρόσφυγες, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικα παιδιά και το 80% περίπου είναι Σύροι. Για να εκτονωθεί η κατάσταση χρειάσθηκε η παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο περιφερειάρχης επέστρεψε προκειμένου να συνομιλήσει με τους αγανακτισμένους πρόσφυγες και έτσι εκείνοι επέτρεψαν την αποχώρηση των δύο λεωφορείων, στα οποία επιβαίνουν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΕΛΚ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έμεινε για να ακούσει τις διαμαρτυρίες των προσφύγων για τις κακές συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

diavata7 diavata6 diavata5 diavata4 diavata3 diavata2

Περισσότερες ειδήσεις για τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει