Ενεργά παραμένουν τα πύρινα μέτωπα στη Θάσο όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο.

Τα πύρινα μέτωπα έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών αλλά και πευκοδάσους και τουλάχιστον 10 σπίτια.

Οι εναέριες ρίψεις είχαν σταματήσει με το που έπεσε σκοτάδι και ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο αρκετοί πολίτες, στην πλειοψηφία τους με αναπνευστικά προβλήματα.

Λόγω της πολύ δύσκολης κατάσταση τα σχολεία στο νησί δεν θα ανοίξουν μέχρι και την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θάσο για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημερώματα του Σαββάτου.

Στη Θάσο βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς του νησιού στην οποία έγινε μια συνολικής εκτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έκανε λόγο για μια ελεγχόμενη κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια από αυτά υπάρχει μια σημαντική ύφεση, ωστόσο συμπληρώνει «ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι».

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά.

thasos10 thasos9 thasos8 thasos7 thasos2 thasos3 thasos4 thasos5 thasos6 thasos1