Ξεκίνησε χθες η αποχώρηση των μελών του No Border Camp, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα μείνανε λίγα άτομα τα οποία ξεστήνανε τις σκηνές που είχαν απομείνει. Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ, οι υπεύθυνοι των Σχολών, κατάφεραν αργά χθες τη νύχτα να μπουν στα κατειλημμένο κτίριο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Δέλλιος, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού παραβιάστηκαν, η πόρτα ασφαλείας του 3ου ορόφου της αίθουσας γενικών συνελεύσεων της σχολής, η πόρτα ασφαλείας 4ου ορόφου προς την ταράτσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δέλλιο, καταστράφηκαν οκτώ πόρτες των τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ορόφου, η πόρτα ενός συγκροτήματος των αιρετών και μία πόρτα ενός γραφείου του τομέα ποινικών επιστημών, ενώ γράφτηκαν με μπογιές, σπρέι και ασφαλτόπισσα, διάφορα σε συνθήματα σε τοίχους, τζάμια και πόρτες. Επιπλέον, με ασφαλτόπισσα έγραψαν συνθήματα στις προσόψεις των κτιρίων του Χημικού και του Βιολογικού.

«Αυτό που ζήσαμε στο Αριστοτέλειο αυτές τις δέκα μέρες, είναι ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, μέσα στο κέντρο της πόλης, τελούσε σε μια ομηρία και είχε μεταβληθεί σε ένα γκέτο, το οποίο είχε τους δικούς του νόμους και κανόνες, τους δικούς του μηχανισμούς επιτροπής με συνεχείς απειλές του τύπου ανοίξτε και θα τα σπάσουμε», δήλωσε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr: apth2 apth3 apth4 apth5 apth6 apth7 apth8 apth9 apth10 apth11 apth12 apth13 apth14 apth15 apth16 apth17 apth18 Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr