Επιχειρηματίας δικαιώθηκε μετά από 14 χρόνια

Εισέπραξε αποζημίωση λόγω φυσικής καταστροφής μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη


ΕΛΛΑΔΑ
15:07
27/06/2016
Επιχειρηματίας δικαιώθηκε μετά από 14 χρόνια
1
loading

Χρειάστηκε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια και να διαμεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη, προκειμένου να εισπράξει γυναίκα επιχειρηματίας την αποζημίωση που δικαιούτο, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στην επιχείρησή της από φυσική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2002 ο Κηφισός ποταμός υπερχείλισε στο ύψος του Νέου Φαλήρου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ζημιές, αρχικά, οι επιχειρήσεις αποζημιώθηκαν με ένα χαμηλό, σε σχέση με την εκτιμηθείσα ζημιά, ποσό. Επειδή η υπόλοιπη αποζημίωση δεν καταβλήθηκε, οι πληγέντες επιχειρηματίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με αποφάσεις, οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες το 2014.

Η γυναίκα προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος απευθύνθηκε στις οικονοµικές υπηρεσίες, αλλά και στην πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, ζητώντας την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και την καταβολή της επιδικασθείσας αποζηµίωσης, ύψους 315.100 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη Αρχή, διαπίστωσε σημαντική κωλυσιεργία από την πλευρά της διοίκησης στην καταβολή των ποσών, ενώ και οι αλλαγές στις αρµοδιότητες των εµπλεκόµενων υπηρεσιών επιβράδυναν κατά πολύ τη σχετική διαδικασία.

Τελικά, κατόπιν της παρέµβασης του Συνηγόρου, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραµµατείας ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία, µε τη διαβίβαση των σχετικών δικαιολογητικών προς την υπηρεσία δηµοσιονοµικού ελέγχου και έτσι η δικαιούχος εισέπραξε το ποσό που της είχε επιδικαστεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ( ΧΑ ΧΑ ) ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΦΟΡΙΑΣ ( ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ Η ΕΙΧΑΝΕ ΜΟΝΟ 7 , 953 % ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΙΑ . ΩΧ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ / ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει