Με εμπόλεμη ζώνη μοιάζει ο Δήμος Αθηναίων, αφού οι απολύσεις των συμβασιούχων και τα προβλήματα που ανακύπτουν για τις δημοτικές υπηρεσίες που αποδυναμώνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στους εργαζομένους.

Εύθραυστες είναι οι ισορροπίες ενώ το κλίμα «φούντωσε» χθες, όταν με απόφασή του ο δήμος Αθηναίων έδωσε εντολή στις νομικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε μήνυση κατά αγνώστων για παρεμπόδιση λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών στο Μεταξουργείο.

Η απόφαση αυτή συνδέεται με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις εργαζομένων αλλά και τον αποκλεισμό των υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ψαρών.

Η απόφαση Καμίνη στηρίζεται στην άποψη ότι δεν πρέπει να μπαίνουν προσκόμματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων με «κατέβασμα των ρολών» στις δημοτικές υπηρεσίες. Κρίσιμο ρόλο βέβαια έπαιξε το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Ήδη, υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Π. Κωνσταντίνου κατηγορεί τον κ. Καμίνη για αυταρχισμό. Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία προσπάθεια του Γιώργου Καμίνη ώστε να μην επαναληφθούν καταστάσεις ανάλογες με εκείνη της κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Αθηνάς.

Από την πλευρά των εργαζομένων το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο υπολειτουργεί πλέον λόγω έλλειψης προσωπικού -στελεχωνόταν από 13 μόνιμους υπαλλήλους και από 53 συμβασιούχους οι οποίοι απολύθηκαν.