Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, ύστερα από επικοινωνία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί και επανεκκινηθεί η συμφωνία που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες, για την μεταφορά 4.500 τόνων απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η μεταφορά στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, 3.000 τόνων από το δήμο Πύργου και 1.500 τόνων από την Αρχαία Ολυμπία, μετά τη σύμφωνη γνώμη που είχε δοθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, «η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη, πλέον, ιδίως λόγω της έναρξης του καλοκαιριού, με την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και της τουριστικής περιόδου, καθώς στους δρόμους της Ηλείας βρίσκονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων , τα οποία παραμένουν εκεί για μήνες και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία».