«Χιλιάδες στρέμματα, πέντε ημέρες μετά τις βροχοπτώσεις, βρίσκονται ακόμα μέσα στο νερό», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντινομάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, διευκρινίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος καλλιεργειών του πεδινού τμήματος έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές.

Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει, πως τα κανάλια «έσπασαν» λόγω του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε, με αποτέλεσμα οι καταστροφές σε καλλιέργειες να είναι ανυπολόγιστες. Το εισόδημα των αγροτών, προσθέτει, βρίσκεται φέτος σε μεγάλο κίνδυνο, δηλαδή, πιθανόν αυτό να είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αν δεν υπάρξει τάχιστη αντίδραση από την Πολιτεία.

Ο κ. Μιχαλάκης, δεν παραλείπει να σημειώσει, επίσης, πως θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών.

Παράλληλα, ο αντινομάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επισημαίνει πως σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στον ορεινό όγκο, καθώς μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους που έχουν κλείσει, από τις καταπτώσεις βράχων και χωμάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις, που έχει ως αποτέλεσμα, αρκετοί κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να φτάσουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Σε όλα σχεδόν τα ορεινά απαιτούνται παρεμβάσεις, προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε λύσεις, καταλήγει ο κ. Μιχαλάκης.