Δεσμεύσεις από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη ζητά ο δήμος Βόλβης, με αφορμή την επικείμενη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι.

Σχετικές επιστολές έστειλε ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, επικεφαλής του Διυπουργικού για το Προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα.

Ο κ. Λιάμας τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης συναινεί στη δημιουργία του κέντρου, ωστόσο, ζητά να προσδιοριστούν τα δεδομένα για τη λειτουργία του (αριθμός προσφύγων, χρόνος λειτουργίας κ.ά.), καθώς και να υπάρξουν δημόσιες δεσμεύσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ζητά να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και εξοπλισμό τα παραπλήσια Κέντρα Υγείας Νέας Μαδύτου και Σοχού, καθώς και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Βόλβης, όπου θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης παρουσίας Ελλήνων παραθεριστών και ξένων τουριστών. Ακόμα, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων Απολλωνίας και Σοχού, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια μίας περιοχής όπου θα λειτουργήσουν δύο κέντρα φιλοξενίας (Λαγκαδίκια, Βαγιοχώρι), αλλά και τη μη αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.