Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις οι αυτοκινητιστές ταξί άφησε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Γ. Ραγκούση.

Ο κ. Λυμπερόπουλος έκανε λόγο για «σκάνδαλο παραποίηση» από πλευράς του υπουργείου Μεταφορών της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα «κλειστά επαγγέλματα» κατηγορώντας τον κ. Ραγκούση για «ακατανόητη και σκανδαλώδη διοχέτευση πληροφοριών».

«Με μια μεθόδευση μέσα από ‘’παπαγαλάκια’’ θέλησε να περάσει ότι δικαιώνεται και ήταν πολύ σωστή η απάντηση του κ. Ρέππα», συνέχισε ενώ αμφισβήτησε ότι ο πρωθυπουργός έχει ανάψει «πράσινο φως» στον κ. Ραγκούση.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών ότι κορόιδεψε τον κόσμο και τους ιδιοκτήτες ταξί και ανέφερε ότι ο κλάδος δικαιώθηκε από πέντε κόμματα της Βουλής, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Η δημοσιοποίηση, χτες, της παλαιότερης απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης προκάλεσε νέα ανοιχτή, πολιτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππα και του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση.

Το ανώτατο Δικαστήριο χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά όλα όσα παρεμποδίζουν την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας, κρίνοντας ότι διατήρησή τους είναι αντίθετη με την ελεύθερη επιλογή άσκησης επαγγέλματος.