Στους δρόμους οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου

Αντιδράσεις για νομοσχέδιο που θέτει σε κίνδυνο το προϊόν τους


ΕΛΛΑΔΑ
12:49
21/04/2016
Στους δρόμους οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου
1
loading

Με συγκέντρωση και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης εντείνουν οι μαστιχοπαραγωγοί τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της αναγκαστικότητας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Οι μαστιχοπαραγωγοί και μαζί τους φορείς της Χίου απαιτούν την άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου 32 του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης της αναγκαστικότητας της ΕΜΧ (Ήδη από την ίδρυση της η Ένωση με την Αναγκαστικότητα διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος της μαστίχας Χίου και εξασφαλίζει τα συμφέροντα των παραγωγών προστατεύοντάς τους από την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία0.

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30 σήμερα το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΕΜΧ και μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την συμπαράσταση έχουν εκδηλώσει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμος Χίου, το Επιμελητήριο Χίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (10:00-13:00) σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες του νησιού.

Πηγή: astraparis.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Στροφή στις νέες καλλιέργειες

    Σε λίγο το μόνο που θα φυτρώνει στο νησί ειναι λαθρομετανάστες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει