Τη στήριξη της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ αύριο Παρασκευή, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Κόκκινο πανί, αποτελεί το νέο σχέδιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι καθηγητές από το νομό Ρεθύμνου θα συμμετέχουν με δράσεις που αφορούν στη συμμετοχή τους στον αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας που οργανώνεται από την ΟΛΜΕ, με παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΔΕ Ρεθύμνου για αύριο στις 12 το μεσημέρι, καθώς επίσης και παράσταση διαμαρτυρίας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου με ομιλητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνη Λιάκο, αύριο στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Τα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου από κοινού με τους συναδέλφους τους από άλλες πόλεις, διεκδικούν να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, να ξεκινήσουν οι απαραίτητοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα κενά στην εκπαίδευση και να ισχύσουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους συναδέλφους τους οι οποίοι προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές.