Μέριμνα για τη φιλοξενία των νέων μητέρων προσφύγων λαμβάνεται στο κέντρο φιλοξενίας Λαυρίου που διαχειρίζεται το Πολεμικό Ναυτικό. Στο κέντρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει διατεθεί το κατάλληλο προσωπικό -μόνιμο και στρατεύσιμο- που φροντίζει για τη διατήρηση ικανοποιητικών συνθηκών υγιεινής, τη σίτιση των φιλοξενουμένων και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Για τη διασφάλιση της υγείας του εμπλεκόμενου προσωπικού έχει προβλεφθεί ο εμβολιασμός του, σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ.

Η παρασκευή του συσσιτίου των φιλοξενουμένων έχει ανατεθεί μέσω των προβλεπομένων διαγωνιστικών διαδικασιών σε ιδιωτικές εταιρίες catering. Στο κέντρο έχει ήδη γεννηθεί ένα παιδί και αναμένεται η έλευση αρκετών στο εγγύς μέλλον.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας Σκαραμαγκά από στελέχη της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία του που έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες οργάνωσης του για να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του.