Τατούλης: Η περιφέρεια θα αναλάβει το κομμάτι ευθύνης που της αναλογεί στο προσφυγικό

«Είμαι αντίθετος στην εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην διαχείριση της κρίσης»


ΕΛΛΑΔΑ
0:15
01/04/2016
Τατούλης: Η περιφέρεια θα αναλάβει το κομμάτι ευθύνης που της αναλογεί στο προσφυγικό
1
loading

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί για το προσφυγικό - μεταναστευτικό και περιμένουμε τη συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, τόνισε κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην διαχείριση του προσφυγικού και υπογράμμισε ότι, «ως περιφέρεια έχουμε ευθύνη να αναλάβουμε κομμάτι του προσφυγικού - μεταναστευτικού το οποίο συνιστά εθνικό μας ζήτημα, αλλά και Ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Ο Πέτρος Τατούλης μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η χώρα δεν έκανε ποτέ σοβαρή εκτίμηση και αποτίμηση των γεωπολιτικών αλλαγών και σημείωσε ότι το προσφυγικό δεν θα έχει διάρκεια λίγους μήνες, αλλά θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα σχέδιο αναλογικότητας, ώστε το προσφυγικό - μεταναστευτικό να αντιμετωπιστεί μέσα από οργανωμένο σχέδιο σε συμφωνία με την κυβέρνηση και εμάς που εθελοντικά προσφερόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι η ΚΕΔΕ από την πλευρά της έχει έτοιμο ένα σχέδιο ανά περιφέρεια.

Επιπλέον, ενημέρωσε το περιφερειακό συμβούλιο, ότι στη συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ και την Ελληνογερμανική Συνέλευση, το προσφυγικό - μεταναστευτικό ήταν το κύριο θέμα και ανέφερε ότι «η πολιτική συγκυρία αυτή τη στιγμή υποδηλώνει ότι η γερμανική και η ελληνική πλευρά είναι στην ίδια κατεύθυνση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό και οι σοβαρές πολιτικές αντιμετώπισής του μπορούν να αποτελέσουν το ανάχωμα στις ακραίες φωνές και τις ακραίες φοβικές πολιτικές».

Εν τω μεταξύ, τόνισε ότι, «η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να ορίσει γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρόσωπο μπλεγμένο σε υποθέσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Προσθέτοντας ότι, «δεν θα επιτρέψουμε καμία εμπλοκή ΜΚΟ στις ευθύνες της περιφέρειας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες λογικές και ως περιφέρεια θα αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Μετά από εισήγησή μου το θέμα έχει τεθεί στην ΕΝΠΕ, ώστε να διατυπωθεί ξεκάθαρα η άποψη όλων των περιφερειών για αυτό το θέμα. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τη συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar ΑΘ

  ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...............
  ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΛΗΝΗ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ...............................
  ΕΣΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΑΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΟΥ
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΄Η ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ [...] ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ............................................................
  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ......................................................................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει