Σε συμβολική ολιγόωρη κατάληψη του μεγάρου του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου  προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Οι σιδηροδρομικοί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Πάνος Παρασκευόπουλος, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) ,αλλά και στη συνεχή απαξίωση του σιδηρόδρομου.

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, με το τροχαίο υλικό ν’ αγγίζει τα όρια λειτουργίας, οδηγούν μαθηματικά στην περικοπή επιβατικών δρομολογίων, στην αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και σε επικινδυνότητα για τα στάνταρ ασφάλειας της κυκλοφορίας. Ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων για να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, αλλά τους οδηγείτε στην ιδιωτικοποίηση χωρίς την ελάχιστη διασφάλιση της ΣΣΕ, η οποία έχει λήξει» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ζητά συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αναμένεται να εντείνει τις κινητοποιήσεις, πιθανόν με τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέσα στον μήνα, ενόψει της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΕΣΤΥ, αλλά και του ασφαλιστικού.