Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αναμφισβήτητα ένα σύγχρονο ελληνικό φαινόμενο. Ανεξάρτητα από το εάν το στυλ της μουσικής του άρεσε σε όλους, αυτός ο νέος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του βίαια χθες το πρωί σε τροχαίο, αποτελούσε πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για πολλούς.

Αυτοδίδακτος και ξεπηδώντας μέσα από το YouTube συγκέντρωσε τη λατρεία στο πρόσωπό του. Τα τραγούδια του στο youtube έφταναν μέχρι και τα 15 εκατ. χτυπήματα, γεγονός μοναδικό για τα δεδομένα του ελληνικού ίντερνετ.

Πρόκειται για τον πρώτο σταρ της Ελλάδας που βγήκε από το ίντερνετ και όχι από κάποιο σόου ταλέντων. Οι ζωντανές εμφανίσεις του συνδέθηκαν με ατελείωτα λουλούδια και ο Παντελίδης δεν ήταν απλά ένας σταρ, αλλά ένας άνθρωπος που όλοι είτε θαύμαζαν, είτε ζήλευαν.

Πλέον θλίψη, πένθος και ατελείωτος πόνος συνθέτουν τα συναισθήματα για την οικογένεια, το στενό περιβάλλον, αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Η μητέρα του, τραγική φιγούρα, ήταν η ιδιαίτερη αδυναμία του κι αυτό ήταν γνωστό σε όλους, καθώς της είχε αφιερώσει το τραγούδι «Αθηνά», που είχε γράψει ειδικά για εκείνη.

Έξω από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ, που διατηρούν οι γονείς του, στη Νέα Ιωνία, έχουν από χθες μαζευτεί δεκάδες μηνύματα και λουλούδια από τους θαυμαστές του, αλλά και από σοκαρισμένους ανθρώπους, που δεν τον ήξεραν.

Ανάλογο το σκηνικό και στο σημείο που σημειώθηκε η τραγωδία.

pantelhtrox5 pantelhtrox1

Πώς έφυγε το μαύρο τζιπ από το δρόμο

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Τροχαίας κάνουν λόγο για υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα.

Ο Παντελής πέθανε στις 8:20 το πρωί της Πέμπτης, στο τζιπ που οδηγούσε, στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Το όχημα ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε στις προστατευτικές μπάρες, αλλά και στα κάγκελα που υπάρχουν στο σημείο, σκοτώνοντας τον νεαρό τραγουδιστή και τραυματίζοντας σοβαρά τις δύο συνεπιβάτιδές του. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

«Φως» αναμένεται να πέσει και από την ιατροδικαστική έρευνα και τις τοξικολογικές εξετάσεις, που θα διενεργηθούν σήμερα. Η οικογένεια, επιπλέον, έχει προσλάβει πραγματογνώμονα, ώστε να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο είπε ότι «ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα».

Η είδηση συνέθλιψε δεκάδες συναδέλφους του Παντελή Παντελίδη. Οι στενοί του συνεργάτες, όπως η Δέσποινα Βανδή, με την οποία επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα σήμερα, άνθρωποι που είχαν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, όπως ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Βασίλης Καρράς, ο φίλος του Αντώνης Ρέμος αλλά και άλλοι άνθρωποι της μουσικής και όχι μόνο, αποχαιρέτησαν ο καθένας με τον τρόπο του τον νεαρό.

Σήμερα και αύριο τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του Παντελή Παντελίδη.