Στους δρόμους βρέθηκαν σήμερα οι τρίτεκνοι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κάτω από το υπουργείο Οικονομικών όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη και στο υπουργείο Εργασίας όπου ζήτησαν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου που δεν κατέστη δυνατή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας Μανώλης Αχλαδιανάκης, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα το πρωί ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών και είδαμε τον υπουργό και του είπαμε ότι δεν πρέπει να αποκλείσει τους τρίτεκνους από την απάλειψη του φόρου πολυτελείας των αυτοκινήτων και πρέπει να επαναφέρει και το αφορολόγητο. Θεωρούμε απαράδεκτο τα παιδιά μας να λογίζονται ως τεκμήρια και να πληρώνουμε τόση φορολογία. Ήρθαμε και στην κ. Φωτίου η οποία περί άλλα τυρβάζει συνέχεια, ζητήσαμε το ραντεβού, περιμένουμε από το πρωί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν κατέστη ακόμα δυνατόν να τη δούμε. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή εμείς να έχουμε κάνει το χρέος μας απέναντι στην Πολιτεία και η Πολιτεία να μην κάνει το χρέος της απέναντι στις πολυμελείς οικογένειες. Συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό – πλήττεται βάναυσα η πολυμελής οικογένεια. Είχαμε κάποια πλεονεκτήματα – μας τα πήρανε. Εμείς δεν θέλουμε να μας δίνουνε ψίχουλα, δεν θέλουμε επιδόματα: θέλουμε υποδομές. Λένε όλοι ότι θα το δούνε το θέμα είναι όλοι υπέρ μας αλλά κανένας δεν βάζει την υπογραφή του. Υποσχέσεις και θα, θα, θα… Ξεχείλισε όμως το ποτήρι. Είμαστε εξαθλιωμένοι. Δεν πάει άλλο. Αυτή τη στιγμή αναγκάζεται η τρίτεκνη οικογένεια, επειδή ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, να μην μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά της. Να μην μπορεί να παρέχει στα παιδιά της αυτό που έχουν όλα τα παιδιά στην Ευρώπη. Αξιώνουμε, δικαιοσύνη. Ισονομία, ισότητα μεταξύ των πολιτών αλλά αυτοί είναι που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι».

Οι τρίτεκνοι ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει για τα αιτήματά τους, καθώς όπως τόνισε ο κ. Αχλαδιανάκης, «στέλνουμε λοιπόν το μήνυμα γιατί θα έρθει μια μέρα που θα μας καλεί και δεν θα πηγαίνουμε γιατί θα βγούμε όλοι στους δρόμους όπως έγινε και με τους αγρότες».

Στα πάγια αιτήματα των πολυτέκνων είναι η πλήρης και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξή τους στο Νόμο 1910/1944. Επίσης η ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.