«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται όλοι οι μεσσηνιακοί αγροτικοί σύλλογοι, με προσυγκεντρώσεις που οργανώνουν σήμερα και αύριο στις κεντρικές πλατείες των κωμοπόλεων του νομού, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για ενιαία παμμεσηνιακή κινητοποίηση.

Την Κυριακή το πρωί, οι αγρότες θα συναντηθούν στην πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα λάβουν αποφάσεις, σχετικά με τον τρόπο που θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ήδη, στη Μεσσήνη τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου έχουν παρατάξει περίπου 50 τρακτέρ πέριξ της πλατείας, ενώ σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία τους θα επισκεφθεί τους αγρότες του Μελιγαλά, προκειμένου να ζητήσει τη συμμετοχή τους στο παμεσσηνιακό αγροτικό μέτωπο.

Από το πρωί, 50 τρακτέρ έχουν παρατάξει στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Πύλου (στο 36ο χιλιόμετρο περίπου) και οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, ενώ αυτή τη στιγμή τρακτέρ συγκεντρώνονται και στην πλατεία της Πύλου.

Σε σημαντική συμμετοχή αγροτών στην παμεσσηνιακή κινητοποίηση ελπίζουν και οι επικεφαλής των υπό σύσταση αγροτικών συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, παρά του ότι αρχίζει στην περιοχή η καλλιεργητική περίοδος, όπου αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στα χωράφια για την προετοιμασία της φύτευσης των πρώιμων λαχανικών.

Άπαντες δίνουν «ραντεβού» την Κυριακή στην πλατεία της Μεσσήνης, απ’ όπου θα ξεκινήσει -όπως υπολογίζουν τα μέλη της Συντοντιστικής Επιτροπής Αγώνα- ένα κομβόι με τουλάχιστον 150 τρακτέρ, για το παμμεσηνιακό «μπλόκο», ή για όποια άλλη ενέργεια αποφασιστεί στην ανοιχτή συνέλευση των αγροτών.

«Είμαστε συντονισμένοι με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο και συμπορευόμαστε σ’ αυτόν τον αγώνα με τους εργάτες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πανελλήνια αγροτική κινητοποίηση που έγινε ποτέ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Δημήτρης Μπίρης.