Κλειστά κρατούν σήμερα τα γραφεία τους οι λογιστές της Αρκαδίας, ύστερα από απόφαση της ΓΣ του σωματείου τους, και δεν πραγματοποιούν καμιά εργασία και συναλλαγή, τόσο με πολίτες, όσο και με υπηρεσίες.

Οι λογιστές διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης και σημειώνουν ότι είναι κάθετα αντίθετοι. Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν: «Το συγκεκριμένο προσχέδιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή ότι το ασφαλιστικό στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα. Πλέον, το ασφαλιστικό θα στηρίζεται στην φοροδοτική ικανότητα, αποτελώντας μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που θα αφανίσει τον ελεύθερο επαγγελματία».

Επιπλέον, οι λογιστές επισημαίνουν: «Ο ελεύθερος επαγγελματίας τίθεται υπό διωγμό. Η φοροδιαφυγή αντί να παταχθεί, για κάποιους, ίσως, γίνει τρόπος επιβίωσης. Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση και οι δανειστές θεωρούν στην πράξη και όχι στα λόγια την επιχειρηματικότητα μοχλό ανάπτυξης μετά από 8 χρόνια ύφεσης, δεν μπορεί οι ασφαλιστικές εισφορές να αποτελούν φορολογική επιβάρυνση, δεν μπορεί η αρχή της ανταποδοτικότητας να ανατρέπεται».