Επιστολή προς τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ώστε για να σταματήσει η διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, έστειλε ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

Στην επιστολή του ο μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, η εκκλησία για λόγους θεολογικούς, ανθρωπιστικούς και κανονικούς αρνείται την καύση των νεκρών και επισημαίνει ότι ελληνική κοινωνία και η Πάτρα αντιμετωπίζουν άλλα τεράστια προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με τους ζωντανούς, την ποιότητα ζωής και την επιβίωσή τους.

Ειδικότερα ο μητροπολίτης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ορθόδοξη εκκλησία στην οποία ανήκει η πλειονοψηφία του ελληνικού λαού για λόγους θεολογικούς, ανθρωπιστικούς και κανονικούς, αρνείται την καύση των νεκρών, η οποία σημαίνει μηδενισμό, βία και συμπεριφορά βάναυση εναντίον του ανθρωπίνου σώματος. Επίσης, σημαίνει παρέμβαση στη λειτουργία της φύσεως, η οποία κατά την υπό του Θεού ορισμένη τάξη, αναλαμβάνει το έργο της διαλύσεως του ανθρωπίνου σώματος. Ακόμη δε, σημαίνει και άρνηση της από χιλιάδων ετών παραδόσεως και βεβαίως αυτής της πίστεως στην Ανάσταση».