Συνάντηση το πρωί αύριο στο Αχλάδι προγραμματίζουν οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών της Στυλίδας για το ζήτημα με τα απόνερα που προκαλούνται από τα διερχόμενα πλοία.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «παρατηρείται δραματική αύξηση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων της γραμμής Αγίου Κωνστανίνου – Σποράδων. Παράλληλα όμως παρατηρείται και αύξηση της ταχύτητας διέλευσής τους. Λόγω της μικρής απόστασης διέλευσης από την ακτογραμμή και λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας απόνερων δημιουργούνται κατά μήκος της παραλίας εξαιρετικά επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις για τους λουόμενους, τον εξοπλισμό των καταστημάτων, τα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά σκάφη».

Λουόμενοι, κατάστημα, καΐκια, βάρκες και σκάφη κινδυνεύουν. «Αυτή η “ιστορία” με τις μεγάλες ταχύτητες και τα απόνερα των επιβατηγών πλοίων της γραμμής Αγίου Κωνσταντίνου – Σποράδων, πρέπει να τελειώνει. Κινδυνεύει κόσμος δεν το καταλαβαίνουν;», δήλωσε στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που αύριο το πρωί θα είναι παρών στη συζήτηση ούτως ώστε όλοι μαζί, κάτοικοι και φορείς, να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις.