Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας «Alfabetaroto ABEE» στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής τέθηκε υπό έλεγχο.

Ωστόσο, σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου εργάτη, που υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Θριάσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σε σύσκεψη, εξάλλου, που έγινε το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίσθηκε η λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω του νέφους, που εκλύθηκε στην ευρύτερη περιοχή από την καύση πρώτων υλών.

Συγκεκριμένα, ορίστηκε ζώνη ελέγχου σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σημείο της πυρκαγιάς, που περιλαμβάνει τους οικισμούς Ίσαλο, Βάκος, Θρυλόριο, Αμάραντα, Πάμφορο, Φύλακας, Καλλιθέα, Ανθοχώρι, Άρατος και Αρχοντικά.

Όσον αφορά τα ζωικά προϊόντα, απαγορεύονται η βόσκηση εντός της ζώνης ελέγχου των 5 χιλιομέτρων, ενώ το γάλα, που προέρχεται από τα ζώα ελευθέρας βοσκής, θα χρησιμοποιείται μόνο για τυροκόμηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ, έως ότου υπάρξουν επίσημα αποτελέσματα από τα αρμόδια πιστοποιημένα εργαστήρια, για καθαρά προληπτικούς λόγους, οι πολίτες θα πρέπει να πλένουν πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, που καταναλώνουν.

Παράλληλα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, πραγματοποιούνται εκτεταμένες δειγματοληψίες σε φρούτα, λαχανικά, ελαιούχους σπόρους, ζωοτροφές καθώς και στα προϊόντα ζωικής προέλευσης για την ανίχνευση ή όχι τυχόν επιμολυντών.