«Ο Δήμος Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και συμπαρίσταται στον Γαλλικό λαό που δοκιμάστηκε σκληρά από το χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου. Τέτοιου είδους πλήγματα θίγουν βαθιά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Γαλλική Επανάσταση τα διεκήρυξε πρώτη και τα καθιέρωσε».

Τα παραπάνω τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα. Παράλληλα στο μήνυμα του ο δήμαρχος Ηρακλείου τονίζει ότι «Σ΄ αυτόν τον πόλεμο αρχών και αξιών, προτάσσομε τα δημοκρατικά ιδεώδη, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, την ισοπολιτεία. Είναι τα όπλα μας απέναντι στον σκοταδισμό των φανατικών, απέναντι στην βία από όπου και αν αυτή προέρχεται».

Επίσης, επισημαίνει πως «Η Ευρώπη με τη μακρά ιστορία, η Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν θα υποχωρήσουν και θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτές τις προκλήσεις, ακριβώς για να υπερτονίσουν τη διαφορά ανάμεσα στον φανατισμό και τον σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες».

Τέλος, αφού σημειώνει ότι «Δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν» καταλήγει τονίζοντας ότι «Ο ιδεολογικός πόλεμος που έχει κηρυχθεί ανάμεσα στον σκοταδισμό και την ελευθερία της έκφρασης, όποια και αν είναι τα αίτια που τον προκάλεσαν, θα έχει αναμφίβολα νικητή τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».