Προς αντιπλημμυρική θωράκιση Καρέας, Ηλιούπολη και Βύρωνας

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε 7 μήνες και θα στοιχίσει 46 εκατ. ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
15:38
27/10/2015
Προς αντιπλημμυρική θωράκιση Καρέας, Ηλιούπολη και Βύρωνας
7
loading

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε ανάθεση εκπόνησης μελέτης για πέντε αγωγούς όμβριων στην περιοχή Καρέα - Αναστάσεως, που ανήκει στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα, με στόχο την επίλυση του φαινομένου των πλημμυρών. Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 46.353 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής

Σημειώνεται ότι η ευρύτερη περιοχή των δήμων Βύρωνα και Ηλιούπολης και ιδιαίτερα οι περιοχές που βρίσκονται στις υπώρειες του Υμηττού, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αποχέτευσης όμβριων και αντιπλημμυρικής προστασίας, λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου δικτύου απορροής. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, η περιοχή που βρίσκεται στα όρια των δύο Δήμων (και συγκεκριμένα δυτικά των οδών Αγ. Ιωάννη Καρέα, Παύλου Μελά και Σοφοκλέους), η οποία και αποτελεί το αντικείμενο της παρούσας μελέτης, δέχεται και τις απορροές των ρεμάτων, με αποτέλεσμα ακόμα και σε συνήθεις βροχοπτώσεις να πλημμυρίζει. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής απαιτείται η μελέτη και κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Τέλος, η εκπόνηση της οριστικής μελέτης η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 7μήνου, αφορά συνολικά πέντε αγωγούς και περιλαμβάνει τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες, καθώς και μελέτες υδραυλικών έργων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Stala

  ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΕΑ ΕΩΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ

 2. avatar Serapis

  Προς αντιπλημμυρική θωράκιση Καρέας, Ηλιούπολη και Βύρωνας
  Η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε 7 μήνες και θα στοιχίσει 46 εκατ. ευρώ.
  Το έργο θα αναλάβει το τεχνικό γραφείο του παπου;;;

  1. avatar Παπ-Άριος

   Αν εμπαινες στο κοπο να διαβασεις παραπανω απο 10 λεξεις (που εχεις συνηθισει) θα εβλεπες πως στο αρθρο λεει 46.000 ευρω, οχι εκατομμυρια.

   1. avatar Serapis

    Aν ήσουν προσεκτικώτερος θα παρατηρούσες ότι είναι αντιγραφή και επικόληση, άρα δεν κατάλαβες γιατί το έκανα. Αλλη φορά μπες στον κόπο να σκεφτείς, δεν θα ιδρώσεις.

 3. avatar geo74

  Αντί να φτιάχνετε αγωγούς φυτεύτε τον Υμηττό, προστατέψτε τον τα καλοκαίρια, τελειώστε τους οικοπεδοφάγους!

  1. avatar Q mark

   Και πάνω απ'όλα, μην κλείνετε τα ρέματα!

   1. avatar geo74

    Σωστό, αλλά τα'χουν ήδη κλείσει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει