Tο 1ο και 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής θα επισκεφθεί σήμερα η ομάδα του Πανθρακικού σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της ομάδας της Κομοτηνής και προκειμένου να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό η πανελλήνια εκστρατεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κατά του ρατσισμού, της βίας και του ντόπινγκ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διαμόρφωση του μελλοντικού αθλητή και φιλάθλου, καθώς και η επέκταση στην τοπική κοινωνία των μηνυμάτων που επιδιώκει να περάσει.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ μαζί με ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού θα βρεθούν το πρωί της Πέμπτης αρχικά στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής και στην συνέχεια θα μεταβούν στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Στο πλαίσιο των επισκέψεων στα σχολεία θα διανεμηθεί από τον ΠΣΑΠ δωρεάν ενημερωτικό και αθλητικό υλικό, όπως μπάλες ποδοσφαίρου, διχτάκια αλλά και βραχιολάκια με κεντρικά συνθήματα της εκστρατείας του ΠΣΑΠ, που αναγράφουν μεταξύ άλλων: «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε Δότης Μυελού Των Οστών».

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει ανακοινωθεί από τη Super League, η 8η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά της Βίας, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας της διοργανώτριας αρχής και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων κατά του ρατσισμού και της Βίας.