Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία τον παράδρομο της Κηφισίας στο ύψος της Κατεχάκη για προληπτικούς λόγους ενώ στο σημείο έφτασε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συγκέντρωση καλεί και η Λαϊκή Ενότητα η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους πολίτες της Αθήνας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό που διοργανώνεται από την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας.

«Η συνεχιζόμενη βία σε βάρος παλαιστινίων αμάχων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι βάρβαρες πράξεις βίας εναντίων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, η συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις των σπιτιών των παλαιστινίων, η ανέγερση ενός νέου τοίχους του ισραηλινού απαρτχάιντ στην Ιερουσαλήμ παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα αλλά και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΛΑΕ καταγγέλλει την απαράδεχτη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ στα κατεχόμενα και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα, να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος και να στηρίξει με κάθε μέσο το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού» αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

kem10

kemm05 kemm06 kemm07 kemm02 kemm03 kemm01

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος