Σταματούν οι προμηθευτές Υγείας των στρατιωτικών νοσοκομείων την παράδοση ιατροτεχνολογικών υλικών, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην επικείμενη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων από το υπουργείο Οικονομικών με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Ο διακανονισμός αφορά όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία και περιλαμβάνει ανεξόφλητα τιμολόγια των ετών 2007, 2008 και 2009.

Η ρύθμιση προβλέπει τοις μετρητοίς πληρωμή των εταιρειών που έχουν συνολική απαίτηση κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις προβλέπει την παροχή ομόλογου μηδενικής απόδοσης (zero coupon) με λήξη στις 22.12.2012.

Οι προμηθευτές των στρατιωτικών νοσοκομείων εξηγούν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος περαιτέρω υποχωρήσεων, αφού παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 5 χρόνια και συμπληρώνουν ότι η έλλειψη ρευστότητας έχει πλήξει όλες τις εταιρείες με αποτέλεσμα να πάψουν να παραδίδουν υλικά και υπηρεσίες.

Τονίζουν, ακόμα, πως η πρόθεση του Υπουργείου να εξοφλήσει πλήρως ορισμένες εταιρείες, ενώ σε άλλες εταιρείες σχεδιάζει να δώσει ομόλογα, αντίκειται στους κανόνες ίσης μεταχείρισης και θα οδηγήσει σε στρεβλώσεις την αγορά.