Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί και αγοραίων, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της πλήρους και άμεσης απελευθέρωσης του κλάδου.

Η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, εξαιτίας της κατάληψης που έκανε το πρωί στο γραφείο του υπουργού, ολιγομελής ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Λίγο μετά το μεσημέρι δημιουργήθηκε ένταση έξω από γραφείο του υπουργού, καθώς αντηλλάγησαν φραστικοί διαξιφισμοί μεταξύ των καταληψιών και των ιδιοκτητών ταξί, που ήθελαν να συναντηθούν με τον κ. Ραγκούση.

Οι ιδιοκτήτες, που από χθες απειλούν με χειρόφρενο διαρκείας, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και στη συνέχεια έχουν προαναγγείλει γενική συνέλευση στην οποία θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει το ταξί και καταγράφεται μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 40%, αλλά μέχρι στιγμή το υπουργείο εμφανίζεται ανένδοτο και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι το επάγγελμα του ταξιτζή έχει ανοίξει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.