Ψευδής αποδείχθηκε καταγγελία, στην οποία προέβη 65χρονος, σύμφωνα με την οποία εκλάπησαν τον περασμένο Αύγουστο, καλώδια βάρους πέντε τόνων και μεγάλης χρηματικής αξίας, από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο καταγγέλλων υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την εξέτασή του από την Αστυνομία, με συνέπεια να σχηματιστεί σε βάρος του σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος εργάζεται στο εργοστάσιο ως υπεύθυνος εργοδηγός ηλεκτρολογικού υλικού και εργασιών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, που συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 65χρονος να επινόησε το παραπάνω σενάριο προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία για την κλοπή του εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, παρόμοιες κλοπές από το χώρο του εργοστασίου έχουν καταγγελθεί και κατά το παρελθόν και με αφορμή την παραπάνω υπόθεση ερευνώνται εκ νέου.