Την Πύλη Παντοκράτορα επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, για να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης της πύλης που προχωρούν κανονικά στο εσωτερικό, αλλά και στον εξωτερικό χώρο.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφέλειας, ενώ αφαιρέθηκαν και οι τρεις τσιμεντένιοι πυλώνες της ΔΕΗ που ήταν μπροστά στην είσοδο.

Στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι επίσης το επόμενο διάστημα με συνεργία των Ενετικών Τειχών να γίνει η αποκάλυψη και της παρακείμενης χαμηλής πλατείας με υλοποίηση των εργασιών αποχωμάτωσης, αποκατάσταση και στερέωση της.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίηση για τη πορεία των έργων που βρίσκονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα του έργου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο από σήμερα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, μια από τις ωραιότερες και πιο εντυπωσιακές πύλες των Ενετικών Τειχών θα παραδοθεί στην πόλη και τους δημότες, για χρήσεις πολιτισμού αξιοποιώντας έτσι, ένα ακόμη τμήμα του μοναδικού «θησαυρού» των Ενετικών Τειχών που διαθέτει η πόλη μας, τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.