Mε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός από την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ενέκρινε ότι λιμενικοί υπάλληλοι δικαιούνται να πληρωθούν αναδρομικά οδοιπορικά έξοδα για την τριετία 2007-2009.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελήφθη με διαφορά μόνο μίας ψήφου και αφορά εννέα εντάλματα πληρωμών υπέρ λιμενικών συνολικής αξίας 16.900 ευρώ.

Ωστόσο, στο ίδιο δικαστήριο εκκρεμούν πανομοιότυπα εντάλματα πληρωμών για στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας που ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Νομικοί εκτιμούν ότι μετά το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην … ουρά θα περιμένουν να εισπράξουν τα οδοιπορικά τους και όλοι οι στρατιωτικοί για τους οποίους παραμένουν ανεκτέλεστα εντάλματα πληρωμής τους.

Η πλειοψηφία των δικαστών έκρινε ότι ειδικά για τα οδοιπορικά λιμενικών και στρατιωτικών οι σχετικές δαπάνες νόμιμα εξοφλούνται καθώς ο νομοθέτης τους εξαίρεσε από τους υπόλοιπους υπαλλήλους έχοντας επίγνωση της διαφορετικότητας των καθηκόντων τους καθώς υπόκεινται πολλές φορές σε άμεσες και μη προβλέψιμες μετακινήσεις.