«Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον τιμάμε ως έναν μαχητή της ζωής και μέλος της Ελληνικής Αστυνομίας, που θυσιάστηκε για την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου».

Με αυτά τα λόγια εξέφρασε τα συλλυπητήρια της μέσω επιστολής προς την οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή, για το θάνατό του.

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρει πως: «…εδώ και οκτώ χρόνια ο Στάθης έδινε τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά τον τραυματισμό του στην αστυνομική επιχείρηση των Ζωνιανών το 2007 και η κοινωνία της Κρήτης και το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί από το τραγικό αυτό συμβάν, που κατέληξε στον μοιραίο τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, που εν ώρα καθήκοντος, αυτός και οι συνάδελφοί του, δέχτηκαν τα άνανδρα πυρά εγκληματιών. Ο Στάθης και η οικογένειά σας δοκιμαστήκατε σκληρά την τελευταία οκταετία, δυστυχώς όμως η κατάληξη δεν ήταν αυτή που όλοι μας επιθυμούσαμε. Ο Στάθης δεν κατάφερε να βγει νικητής στην άνιση αυτή μάχη. Εκ μέρους ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου σας προσώπου».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν την κατάληξη του Στάθη Λαζαρίδη, το νοσοκομείο Ρεθύμνου είχε πάρει την απόφαση να καλύψει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα που είχε ανάγκη ο Στάθης, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός Ρεθυμνιωτών είχε κινητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Στάθης Λαζαρίδης, αντιμετωπιζόταν από την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου ως ένα δικό τους άνθρωπος και δεν ήταν λίγες οι φορές που όλα αυτά τα χρόνια το ενδιαφέρον για την εξέλιξη και την πορεία της υγείας του ήταν έκδηλο.