Το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ότι «εκπροσωπεί λογικές οπισθοδρόμησης και αναχρονισμού», ενώ τον καλεί να ενημερώσει «για τις εταιρείες που συνεργάζεται».

Ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι, «ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος των Οικολόγων, επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εμφανίσει τον εαυτό του ως «προστάτη» των συμφερόντων των Πελοποννησίων πολιτών», ενώ επισημαίνει, πως οι Πελοποννήσιοι τον επέλεξαν για δεύτερη φορά περιφερειάρχη, για να υλοποιήσει το σχεδιασμό του.

«Το σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται απ’ όλες τις θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και βρίσκεται μακριά από λογικές συντεχνιακών συμφερόντων ή μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» τονίζει ο κ. Τατούλης.

Αναφέρει ακόμη πως η Περιφερειακή Αρχή υπερασπίζεται σθεναρά το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών, «απορρίπτοντας ενώπιον των πολιτών κάθε συμπεριφορά οπισθοδρόμησης και αναχρονισμού, όπως εκφράζεται από τον κ. Τσιρώνη».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καλεί τον κ. Τσιρώνη να κάνει απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και «να ενημερώσει πόσες αποφάσεις υπέγραψε, όπως επίσης για τις εταιρείες που συνεργάζεται».