Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ είναι οι εικονιζόμενοι σε βίντεο που εμφανίζονται να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και κατόπιν φυγαδεύονται στην κάτω είσοδο της Βουλής πίσω από το φυλάκιο, όπως επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως οι εικονιζόμενοι είναι «ιδιώτες, εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων».

Κατά την ΕΛΑΣ «Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος). Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν».