Κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στη Χίο

Στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη


ΕΛΛΑΔΑ
17:48
26/07/2015
Κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στη Χίο
1
loading

Με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, που μετέφερε 25 παράτυπους μετανάστες, συγκρούσθηκε το πρωί της Κυριακής το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», στα ανατολικά του λιμανιού της Χίου.

Η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Τσεσμέ και δεν επέτρεπε ορατότητα πάνω από 10 μέτρα.

Σοβαρές ζημιές φαίνεται πως υπέστη το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου, ευτυχώς όμως, δίχως να τραυματιστεί κανένας άνδρας του Λιμενικού που επέβαιναν στο ναυαγοσωστικό, αλλά και κανένας από τους 25 μετανάστες που βρίσκονταν στο σκάφος και οι οποίο είχαν περισυλλεγεί από τη θάλασσα λίγη ώρα πριν από το ατύχημα.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου, ενώ το σκάφος του λιμενικού ήδη ανελκύστηκε προκειμένου να επιθεωρηθεί από τεχνικό κλιμάκιο. Το κρουαζιερόπλοιο αφού επιθεωρηθεί στο λιμάνι από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα αναμένεται να συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.

(Πηγή φωτογραφίας: politischios.gr)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Παρασκευάς Παρασκευά

    Επειδή δε ξέρω ρωτάω το ραντάρ και των δύο πλοίων δε δείχνει τίποτε ? Κι αν δε δείχνει ειδικά ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου , γιατί του λιμενικού επέστρεφε απο αποστολή διάσωσης , που δεν έβλεπε την τύφλα του πως αποφασίζει την εκτέλεση πλού ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει