Η επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του δήμου Πειραιά, πήρε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Διάσωσης GRIMPDAY 2011, στη πόλη Namour του Βελγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Διεθνή Διαγωνισμό, ο οποίος έγινε στις 4 Ιουνίου, έλαβαν μέρος 40 διασωστικές ομάδες, από 14 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία και Ελλάδα) και τη χώρα μας εκπροσώπησε η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Πειραιά.

Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό, την οργάνωση και την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Namour, συμμετέχουν κάθε χρόνο ομάδες από όλο τον κόσμο που έχουν εκπαιδευτεί στη διάσωση και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Η Επίλεκτη Ομάδα Πειραιά επέστρεψε στην Αθήνα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας αποκομίσει πληθώρα εμπειριών και γνώσεων.

Συμμετείχε με την παρουσία 5 εθελοντών διασωστών και ενός θύματος σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διαγωνισμού και έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό .

Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και περιελάμβανε πληθώρα δοκιμασιών. Οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος σε δοκιμασίες απεγκλωβισμού θύματος από δύσβατες περιοχές (βουνό, ποτάμι) και κάτω από αντίξοες συνθήκες με τη χρήση σχοινιών και φορείου.