Με μηνύσεις και αγωγές «απαντούν» οι πολίτες που ζημιώθηκαν από την Ασπίς Πρόνοια. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Συλλόγου Ζημιωθέντων, το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν μηνύσεις κατά του κ. Π.Ψωμιάδη και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της Ασπίς και της Commercial Value, αλλά και αγωγές αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των δύο εταιριών πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, οι νομικοί εκπρόσωποι του Συλλόγου, κ.κ. Α. Βγόντζας και Π. Σελέκος μίλησαν για πολιτικο – οικονομικό σκάνδαλο και εγκληματική επιχειρηματική συμπεριφορά με πολιτική ανοχή. Υποστήριξαν επίσης πως η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται είναι «άδικη, αντισυνταγματική και παράλογη» και ισοδυναμεί με «ταφόπλακα» των απαιτήσεων των ασφαλισμένων, εργαζομένων και ασφαλιστών του ομίλου Ασπίς.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η ευθύνη του Δημοσίου έγκειται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια με πιστοποιητικά φερεγγυότητας που έδιναν οι εποπτικές αρχές. Δεν αποκλείεται επίσης να στραφεί και εναντίον προσώπων, υπηρεσιακών παραγόντων ή και πολιτικών.

Ο Σύλλογος προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Πέμπτη, στις 17:30.