Εκτεταμένες ζημιές λόγω των ισχυρών εκτεταμένων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή, έχουν καταγραφεί σε ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων. Πρόκειται για τις περιοχές Στεφάνι, Κρανιά, Τζούρτζια, Μηλιά και Πολυθέα, όπου κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κατέγραψε και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος αυτών των ζημιών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η ισχυρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να κοπούν στα δύο λόγω κατάπτωσης βράχων και μεγάλου όγκου λάσπης, σταυλικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια να αποκλειστούν, ενώ η πλατεία της Τζούρτζιας καλύφθηκε από λάσπη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, καθαρίστηκε το κεντρικό οδικό δίκτυο, ενώ οι κτηνοτρόφοι μπόρεσαν και πάλι να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσιά τους.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ωστόσο παραμένουν σε ετοιμότητα και για τις επόμενες ημέρες λόγω της αυξημένης κίνησης που θα σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.