«Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος, είναι ένα καλό πρότυπο για το πώς θα έπρεπε να κοιτάμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο πολιτισμός, παρά τις δυσκολίες, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει, πέρα από τις όποιες προσδοκίες…», δήλωσε στο Αθήνα 9,84 ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Περιμέναμε ότι θα είχαμε μια πολύ ισχυρή μείωση του τουρισμού πέρυσι και τελικά κλείσαμε με εκατό χιλιάδες επισκέπτες παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά και, παρότι είχαμε τις μεγάλες μειώσεις στη Γερμανία -που η Ελλάδα απαξιωνόταν τότε- και την Αγγλία -η οποία πέρασε τη δική της οικονομική κρίση-, αυτές είναι οι δύο μεγάλες μας αγορές, ό,τι χάσαμε από την Αγγλία και τη Γερμανία το αναπληρώσαμε από την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τη Σερβία, από την Κίνα. Η Κίνα είχε αύξηση πέρυσι 75%.

Το πρώτο δίμηνο, φέτος, είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 5% – 6%, το οποίο δείχνει ότι από πέρυσι φέρνουμε μια δυναμική φέτος, που αν συνεχιστεί, θα είναι μια καλή χρονιά για τον Τουρισμό…», είπε.

Ερωτηθείς για τη βία στα γήπεδα, τόνισε ότι «έχει ξεκινήσει μια μάχη ενάντια στη βία στα γήπεδα, που για πρώτη φορά έχουμε βάλει όλα τα όπλα μας πάνω στο τραπέζι και έχουμε πει και σε όλους όσους συμβάλλουν σε αυτά τα φαινόμενα, ότι δεν θα σκεφτούμε -ούτε καν θα διανοηθούμε-, να μη χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. Όταν ανέλαβα να βοηθήσω σε αυτό το χώρο, μου έκανε εντύπωση ότι η πολιτεία μέχρι τώρα λειτουργούσε με 25% των όπλων της πάνω στο τραπέζι… Τώρα, όλα τα όπλα είναι πάνω στο τραπέζι και αυτό που έχουμε πει στον κόσμο του ποδοσφαίρου, είναι “ή σοβαρευτείτε ή το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς την ελληνική πολιτεία”».