Όσοι έχουν γεννηθεί στις 25 Μαΐου, είναι άτομα φτιαγμένα για να μάχονται και να αφιερώνονται στο να προστατεύουν κάποιο σκοπό, μια ιδέα, τη χώρα ή την οικογένεια τους. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι αρχαϊκοί ή συντηρητικοί στις ιδέες τους.

Δίνουν μεγάλη αξία στα χρήματα, στα ρούχα και στην εξωτερική εικόνα των πραγμάτων αλλά κατανοούν πλήρως ότι είναι απλώς η πρόσοψη μιας βαθύτερης πνευματικής ζωής μέσα τους. Πάνω από όλα αντιλαμβάνονται ότι η απαλλαγή από την τυραννία είναι σημαντική και το άτομο αλλά και για μια ομάδα ατόμων. Εφόσον αυτοί που έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα είναι προσαρμοσμένοι στους ρυθμούς του κόσμου γύρω τους, μπορούν και επιβιώνουν μέσα από κοινωνικές αλλαγές είτε με το να πηγαίνουν με το ρεύμα είτε αποστασιοποιώντας τον εαυτό τους από αυτές.

Η οικογένεια και οι φίλοι ανακαλύπτουν ότι είναι γοητευτικοί και δεκτικοί μέχρι ένα σημείο καθώς ποτέ δεν θα συμβίβαζαν τις απόψεις τους ακόμα και αν αυτό τους κάνει ανεπιθύμητους. Έχουν φιλοσοφικά προσανατολισμένες σκέψεις και ξεκάθαρες ιδέες για μια ποικιλία θεμάτων, οι οποίες συνήθως εντάσσονται σε ένα ευρύτερο καθολικό κώδικα λειτουργίας, πεποιθήσεων ή και των δύο. Εκτός του ότι ακολουθούν οι ίδιοι αυτόν τον κώδικα, περιμένουν και από τους άλλους να τον ακολουθήσουν και μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηροί με όσους ξεπερνάνε τα όρια της αξιοπρέπειας. Η τιμή και η προσωπική ευθύνη είναι απέραντα σημαντικές για αυτούς και οι απαιτήσεις τους είναι αντίστοιχα υψηλές.

Πρέπει να μάθουν όμως, να είναι πιο ελαστικοί και ανεκτικοί με τους άλλους και να τους συγχωρούν πιο εύκολα. Δυστυχώς η συναισθηματική πλευρά τους μπορεί να είναι κάπως καταπιεσμένη αν έχει τραυματιστεί στην παιδική ηλικία με αποτέλεσμα να είναι σημαντικά μπλοκαρισμένη. Εκτιμούν την τρυφερότητα αλλά τους είναι δύσκολο και να την δεχθούν και να την εκφράσουν. Εφόσον η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους δεν είναι υψηλή μπορεί να την αποφεύγουν και στους άλλους.

Πάντως, ότι και να είναι αυτό που κάνουν, είναι όμορφα εκτελεσμένο αλλά πιθανόν μπορεί να λείπει το συναίσθημα. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα υπερηφανεύονται για την ψυχραιμία τους, γνωρίζονται ότι δεν παραδίνονται σε συναισθηματικές προβολές. Κάτι που πρέπει να μάχονται πάντα είναι ο φόβος της απόρριψης. Το να βάλουν καλά θεμέλια για αυτοπεποίθηση μπορεί μακροχρόνια να τους εγγυηθεί επιτυχία και να τους αποτρέψει από το να σαμποτάρουν οι ίδιοι τα σχέδια τους. Επίσης χρειάζεται να βρούνε ένα τρόπο για να ζούνε με τον κώδικα πεποιθήσεων τους δίχως να παραλύουν κάνοντας ενδοσκόπηση στον εαυτό τους και να αυστηρή κριτική. Τα ιδανικά τους πρέπει να εκφράζονται μέσα σε πραγματικά πλαίσια αλλιώς διατρέχουν κίνδυνο να γίνουν μη ρεαλιστικοί όσο αφορά τα πιστεύω τους και να είναι ανέπαφοι με τις αληθινές τους ανάγκες.

Γεννημένοι στις 25 Μαΐου: Miles Davis, Marshal Tito, Gene Tunney

Πηγή: eorti.gr