Να αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους φακέλους με τις αιτήσεις όλων των υποψηφίων για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον Δήμο Πειραιά, κάλεσε τη διοίκηση του δήμου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μίχας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου οι κατάλογοι με όλους τους υποψηφίους και τη μοριοδότησή τους – όπως είχε ζητηθεί – υπάρχει έντονη παραφιλολογία σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν λίστες και υπάρχουν καταγγελίες για προσλήψεις μεταξύ «συγγενών και φίλων».

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας τόνισε «Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ελπίδες των πολιτών για τη διασφάλιση έστω αυτού του μικρού εισοδήματος που προκύπτει από την εποχιακή εργασία. Για να διασφαλιστεί λοιπόν η ισονομία, η αξιοκρατία και η διαφάνεια στον Δήμο Πειραιά υπάρχει μόνο μία λύση, και αυτή είναι η αποστολή στο ΑΣΕΠ όλων των φακέλων των υποψηφίων με τις αιτήσεις».

Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» επεσήμανε προς τη διοίκηση του Δήμου την ανάγκη αναβάθμισης και εξωραϊσμού περιοχών που παρουσιάζουν σημάδια γκετοποίησης ανάλογα με αυτά που διαπιστώνονται στην Αθήνα.

Με αφορμή μάλιστα ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού που έφερε στο φως τη διαμονή μεγάλου αριθμού αλλοδαπών πολιτών σε πολυκατοικία στον Πειραιά κάτω υπό ανθυγιεινές συνθήκες ζήτησε την παρέμβαση των υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με αυτές της Περιφέρειας προκειμένου να αποτραπούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.