Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στις 23 Μαΐου είναι πολύ ικανά όταν πρόκειται να μεταδώσουν ενέργεια, συναισθήματα και ιδέες στους άλλους. Παρόλο που ο τρόπος τους μπορεί να είναι κάπως ελαφρύς, το sex appeal τους είναι διακριτά προσγειωμένο. Είναι δύσκολο να τους αγνοήσει κάποιος, αφού εκπέμπουν κάτι που απαιτεί την προσοχή των άλλων, συνήθως με έναν θετικό αλλά σημαντικά σαγηνευτικό τρόπο.

Μπορεί να αφιερώσουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στο να μεταδίδουν θετικές επιρροές στα παιδιά τους και συνήθως γίνονται πολύ καλοί γονείς. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για την μόρφωση των παιδιών τους, αλλά έχουν την απαραίτητη ενέργεια για να αντέξουν τα καθημερινά καθήκοντα του γονέα. Το ξεχωριστό πνευματικό προφίλ τους ισορροπεί καλά με τον αισθησιασμό τους και είναι πνευματικά και σωματικά προσανατολισμένοι. Συνήθως απολαμβάνουν τα αθλήματα και τον χορό, καθώς και το σκάκι, τα χαρτιά κ.α αλλά πολλοί είναι προικισμένοι ακόμα και με πραγματικά επιστημονικές δυνατότητες.

Παρότι αποφεύγουν τις φασαρίες είναι πάντα διατεθειμένοι να λύσουν προβλήματα. Μπορεί να παραμελούν τις δικές τους δυσκολίες αφού προσανατολίζουν την ενέργεια τους προς την οικογένεια, τους φίλους και την δουλειά τους. Αν παρατείνουν την αμέλεια των συναισθηματικών ή σωματικών προβλημάτων τους μπορεί να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Πρέπει να αποφεύγουν να καθυστερούν τις δικές τους ανάγκες και πρέπει να ανταποκρίνονται άμεσα σε προσωπικά ζητήματα όπως λειτουργούν όταν κίνδυνος απειλεί τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή τα σχέδια τους.

Δημιουργικές εργασίες μπορεί να είναι χαλαρωτικές ως hobby για όσους κινούνται σε επιστημονικό ή τεχνικό πεδίο. Είναι ευχαριστημένοι όταν διευρύνονται και αλλάζουν οι ορίζοντες τους, διαφορετικά νοιώθουν εγκλωβισμένοι και πνιγμένοι. Έχοντας έντονες κοινωνικές ανάγκες, είναι καλύτερο να μην περνάνε χρόνο μόνοι τους. Στο χώρο εργασίας τους, λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια δουλειά άσχετα αν η εργασία είναι προσωπική και όχι ομαδική. Τα κοινωνικά στοιχεία μιας φυσιολογικής δουλειάς μπορεί να τους ανταμείψουν πλούσια.

Η επιθυμία να τρέχουν όλα τέλεια μπορεί να τους οδηγήσει σε μεγάλες αυτοθυσίες και συνεπώς σε απογοητεύσεις και επίσης πρέπει να εκφράζουν πιο συχνά τις απαιτήσεις τους απο τους άλλους και να μιλάνε για τα δικά τους θέλω και τις ανάγκες τους. Ο φόβος της απόρριψης είναι η ρίζα της υπερβολικής θέλησης τους να ικανοποιούν τους άλλους αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι η προσωρινή αποδοχή που κερδίζουν μπορεί να καταβάλει πολύ την αίσθηση της ατομικότητας τους.

Γεννημένοι στις 23 Μαΐου: Carolus Linnaeus, Douglas Fairbanks, Joan Collins

Πηγή: eorti.gr