Για «πολιτική υποβάθμισης και εξαθλίωσης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων» κάνουν λόγο οι πρόεδροι των ΤΕΙ σύμφωνα με ανακοίνωση της τριμελούς γραμματείας της συνόδου τους, με αφορμή την περικοπή εισακτέων από 24 τμήματα ΤΕΙ, και προειδοποιεί με κλείσιμο των ιδρυμάτων.

«Είναι ολοφάνερη η εχθρική στάση σε βάρος των ΤΕΙ, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν τολμά να κάνει τα ίδια σε περιφερειακά τμήματα των Πανεπιστημίων, αλλά με βάση ένα άγνωστο σχέδιο προχωρά και σβήνει από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης τμήματα των ΤΕΙ. Η Σύνοδος των Προέδρων είχε επεξεργαστεί και καταθέσει σχέδιο χωροταξικής κατανομής των τμημάτων των ΤΕΙ και των αντιστοίχων ειδικοτήτων, από το Νοέμβριο του 2010. Αντί αυτό να αποτελέσει βάση για τον εξορθολογισμό στον σχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, ρίχνεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ παράλληλα λαμβάνει αποσπασματικές αποφάσεις ερήμην των ΤΕΙ.Η Σύνοδος των Προέδρων είχε ζητήσει μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πολλά τμήματα, αφού το υπουργείο Παιδείας, όλα αυτά τα χρόνια, δεν ενίσχυσε τα ΤΕΙ σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Τριμελής Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων συγκαλεί άμεσα έκτακτη σύνοδο, με στόχο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το κλείσιμο των ιδρυμάτων, τα οποία, όπως προκύπτει από την εφαρμοζόμενη πολιτική του υπουργείου Παιδείας- , δεν εξυπηρετούν πλέον και την αποστολή τους ως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».