Την περίοδο των Χριστουγέννων ο Μανώλης Κονταρός είχε ένα ατύχημα φεύγοντας από το νυχτερινό κέντρο, που τραγουδούσε. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, σταμάτησε με το αμάξι του στην άκρη του δρόμου και ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε επάνω του. Έχει υποστεί πολλές επεμβάσεις, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ο κρητικός τραγουδιστής μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» για την περιπέτειά του.

«Είμαι πολύ καλύτερα και αισιόδοξος ότι σύντομα θα περπατήσω ξανά. Έχω υποστεί τρεις εγχειρήσεις. Ήμουν όμως πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Ήθελε ο Θεός κι έζησα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το δεχτώ. Έχω κλάψει πολύ και δεν ντρέπομαι να το πω. Αλλά μετά, επειδή έχω οικογένεια, 4 παιδιά, κάποια στιγμή ύψωσα το βλέμμα μου στον ουρανό και είπα “Δόξα το Θεό. Αφού ζω κι έχω τα μάτια μου ανοιχτά και θα μπορώ να βλέπω την οικογένειά μου, αν το θέλει ο Θεός να μείνω για πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι, θα το δεχτώ”. Αλλά από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος και πεισματάρης και γι’ αυτό από τις πρώτες μέρες άλλαξα στάση και είπα βαθιά μέσα μου και το πίστεψα “θα το παλέψω και θα σταθώ στα πόδια μου!”», λέει στέλνοντας το μήνυμα: «Μετά τον Γολγοθά έρχεται και η Ανάσταση!»

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Γερμανία και η συμπαράσταση γνωστών του, αλλά και απλού κόσμου τον έχει συγκινήσει. «Έχω καλούς φίλους και το απέδειξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασα και περνάω. Και πολύ κόσμο που με αγαπάει. Τον πρώτο μήνα που ήμουν στον “Ευαγγελισμό” ήρθε πάρα πολύς κόσμος και με είδε από την Αθήνα, την Κρήτη, απ’ όλη την Ελλάδα. Όμως, και το διάστημα που βρίσκομαι στη Γερμανία από την πρώτη στιγμή οι ομογενείς με αγκάλιασαν, ενώ από το νοσοκομείο πέρασαν πάνω από 600 άτομα που ήρθαν από την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό και μου δίνει τεράστια δύναμη. Επίσης, υπάρχει και ο καλός μου “άγγελος”, που με έχει βοηθήσει οικονομικά. Γιατί αν δεν ήταν αυτός δίπλα μου, δεν θα είχα μπορέσει να πάω στη Χαϊδελβέργη και να κάνω αυτή τη θεραπεία στο καλύτερο νοσοκομείο. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου». Ανάμεσα στον κόσμο, που του συμπαραστάθηκε ήταν και η Άννα Βίσση, που σε συναυλία της στην Κρήτη μίλησε με τα καλύτερα γι΄αυτόν και του αφιέρωσε το «Πες το ξανά».

Τέλος, δηλώνει παλικαρίσια ότι «για την οικογένειά μου θα έκανα τα πάντα και γι’ αυτούς είπα: “Δεν θα το βάλω κάτω. Θα ξαναπερπατήσω”».